Колички за деца и бебета – напътствия при закупуване и ползване

baby stroller

Детските колички се избират и купуват от семейството, а детето, всъщност което ще се вози, няма думата. Много бащи и майки се чустват главозамаяни от разнообразието на видове и модели детски колички на пазара и не знаят просто как да изберат. 

Ето и няколко полезни неща, като непременно е наложително да имате предвид, тъй като в края на краищата става дума за хубавото и за спокойствието на детето ви. 

При закупуването на количка за дете 
Подберете количка за детенце със широк кош и широка основа, понеже точно това посочва колко солидна е количката. По-малките колички за бебета лесно и бързо се обръщат, като детенцето се наведе твърде много след ръба. 

В случай, че харесвате детска количка с различни положения на облегалката, бъдете сигурни се, че конкретната облегалка се застопорява сигурно при всяко едно положение или просто заплашвате детенцето да изпадне, без дори да очаквате. 

Проверете дали количката за деца притежава защитни коланчета, които ще придържат детенцето в кошчето и няма да му позволят да се изхлузи. Правилно е коланите да минават м/у краченцата, през кръстчето и още през раменцата на бебенцето. 

Текстилната част на вашата детска количка е нужно да се отстранява бързо и лесно и да бъде подходяща за пране в автоматична пералня. Ако е възможно, тествайте бебето дали ще развие реакция на алергия към материала. 

бъдете сигурни, че бебешката количка би могла свободно да мине през входната врата на вашето жилище.
Имайте предвид несъмнено размера на бебешката количка в прибрана позиция с обема на багажника в колата, няколко багажници се оказват прекалено мънички за няколко модели бебешки колички. 

При употребата на количките за бебета
Точно преди да сложите бебенцето в количката, направете проврека реално дали сте натиснали спирачката. Разберете дали облегалката е стабилно блокирана в желаното състояние. Докато сгъвате детската количка, погледнете детенцето да не е прекалено близко, тъй като има опасност да го притиснете, без да желаете.

Не забравяйте да проверите обазопасителните колани на бебешката количка абсолютно винаги, ако отивате на разходка. Те биха предотвратили опасното изхлузване или падане на бебето от количката, като би могло да се получи, в момента на пресичане на оживен булевард примерно. 

Когато се разхождате на неравен терен непременно активирайте спирачката точно преди да пуснете ръкохватките на количката за деца, дори и да е въпрос за много малко секундички. 

Бебешките колички, също като всеки друг предмет, имат нужда от постоянна поддръжка, ето защо често инспектирайте дали наистина всичко е в кондиция.

Посетете сайта ни: jerrykids.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *