Квартири в Пловдив – Как да изберем правилна?

И така, най-накрая сте решили да се изнесете и да наемете или квартира в Пловдив под наем.
Много е забавно да си наемател за първи път, но си струва да си организиран и да разбираш добре пазара.

Намирането на перфектния апартамент под нае в Пловдив не е лесно, но след като намерите имота, нещата започват да стават сериозни и ще трябва да се организирате, ако искате да победите други потенциални наематели и да впечатлите наемодателя.

Тук сме съставили най-доброто ръководство за наемателите, което ще ви каже какво трябва да знаете, преди да подпишете документите за наемане на апартамент.

Намиране на квартири в Пловдив

Квартири в Пловдив - Как да изберем правилн

Когато търсите място за наемане, е добре да седнете и да си направите списък „задължително“, за да сте сигурни, че сте намерили правилното място.

След това можете да започнете вашето търсене и място за кратък списък за преглед. Ако не сте сигурни какво търсите, прочетете това ръководство до край.

Ако се интересувате от наем, трябва да започнете, като уговорите среща, за да видите мястото или да присъствате в обявеното време, когато е отворено за проверка.

Ето защо, е добре да проучите всичко и разгледате агенциите за имоти, къде ще намерите подробна инфромация.

Може да потърсите за квартири в Пловдив, в агенция Купи Наеми на адрес квартири Пловдив

Ако сте наемател за първи път, трябва да подготвите заявлението си рано , за да можете да го подадете веднага щом намерите подходящата къща, тъй като това често е разликата между осигуряването на наем и пропускането.

Добра практика е да имате резервни цифрови и физически копия на всички документи, които трябва да включите в дадено приложение, включително идентификация, телефонни сметки и фишове.

Те доказват кой сте, показват, че имате стабилни доходи и помагат да покажете, че сте способни да се грижите за имот под наем.

Разбира се, препратките също ще бъдат важни. Ето защо трябва да ги подредите добре преди всякакви проверки и да ги уведомите, че управител на имот или наемодател може да се обади, след като подадете заявление.

Като наемател за първи път нямате история на наема, така че намерете препоръки, които са надеждни и подходящи. Шефът или колегата често е добър избор.

Огледайте имота

Може да звучи като очевидна стъпка, но някои наематели, които за първи път търсят къща онлайн и не успяват да огледат имота, преди да подпишат договор за наем, само за да намерят мечтания имот под наем е глупост.

Наемателите трябва да посетят имот поне веднъж, за да проверят:

  • имотът не е повреден
  • градината се поддържа
  • всички настоящи уреди, включително фурни и нагреватели, работят
  • броят на спалните е както е посочено.


Проверката на наем също ви дава възможност да опознаете агента и да ги помолите за съвети как да съставите печелившо заявление за наем, което може да ви изпревари пред конкуренцията.


Какво е договор за наем на жилище?
Ако постигнете успех, наемодателят ще иска да подпишете договор, известен като договор за наем на жилище или „договор за наем“.
Това може да ви се струва обезсърчително за наемателите за първи път, но трябва да имате правен договор между вас, наемателя и вашия наемодател.
Защо е важен договорът за наем на жилище и какво трябва да се очертае?
• размера на наема и начина на плащане
• продължителността и вида на наема
• необходимата сума на облигацията
• подробности за това какво ще се случи, ако прекратите договора за наем или поискате да напуснете, преди да изтече споразумението
• специални термини, свързани с домашни любимци и изисквания за почистване
• други условия и правила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *